EMDR therapie

EMDR Therapie

EMDR is en afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapie voor kinderen en volwassenen die een nare, traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt en die last blijven houden van de emotionele gevolgen van deze ervaring.

emdr-eye.jpgOm vast te kunnen stellen of EMDR-therapie een optie is om in gezet te worden, zal er uitgebreid worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is en welke therapie kan worden gebruikt.

Hoe werkzaam is EMDR?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR.
Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde therapievorm. Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling langer.


Wilt u meer weten over EMDR Therapie?
Neem vrijblijvend contact met mij op.Home > Behandelmethodes > Therapie & Counseling > Trauma (EMDR )Therapie