Herstel van balans... Hoe dan? 

brain-2146168_1920.jpg

Volg jij altijd je hart?

heb jij wel eens het gevoel of idee dat je diep van binnen wel weet wat eigenlijk het beste voor je is, en dat je dit gevoel vervolgens negeert en je laat leiden door je drukke brein dat allerlei acties voor jou in petto heeft en waardoor het jou maar niet wil lukken om je hart te volgen..

Hoe komt dat dan?

Na een periode in je leven door te maken waarin stress, verdriet, hoge werkdruk, financiele verplichtingen ziekte, verandering, scheiding, verlies, verslaving etc de boventoon voeren wordt je vaak ' geleefd' door de gedachten dat je nog ff door moet bijten... terwijl jouw hart jou verteld dat dit niet klopt. Zo kun je zelfs op je reserve energie nog heel lang door draven en het uiterste van je zelf vragen met als gevolg dat je uit balans kunt raken en je echt iets zult moeten ondernemen om daar verandering in aan te brengen. 

Leer te luisteren naar wat je lichaam zegt

als het lichaam fluistert pk.jpeg 

Door het herstellen van jouw balans middels toepassing van holistische inzichten en leefwijzen ben je in staat om je eigen grenzen te verleggen en te bewaken. Door goed naar je innerlijk te leren luisteren ontdek je precies wat je nodig hebt om in balans te komen en te blijven. Wanneer je al je valkuilen en uitdagingen leert kennen zul je precies weten hoe je je energie het best kunt gaan verdelen en wanneer je jezelf tijd moet gunnen om op te laden. Ook het loslaten en verwerken van oude ballast, trauma's en denkbeelden is een onderdeel van de weg naar herstel & balans.

Wat kun je verwachten?

Een aanpak waarin alle 5 principes worden ingezet en je leert de signalen van je eigen lichaam te vertalen en hoe er naar te luisteren en in de praktijk te brengen. Door een tijdlijn van de hoogte en diepte punten uit jouw leven te maken krijg je vaak al een aardig beeld/inzicht over jezelf en kun je aan de slag om alle ballast incl. trauma's uit je verleden op te ruimen. Zodat je een frisse start kunt maken met de herindeling van jouw energie. Wanneer je je bewust wordt van het feit dat anders met je energie omgaan je leven een nieuwe wending kan geven met meer rust en ontspanning en veel meer positief resultaat!

Wat staat jou in de weg om niet vandaag al te beginnen?

Je hebt niets te verliezen alleen maar te winnen, maak een afspraak voor een kennismaking en ontdek waar jouw mogelijkheden liggen. Wordt de beste versie van je zelf !

 

Holistische geneeskunst is gericht op de hele mens (holos betekent geheel),

dat wil zeggen lichaam , ziel en geest.

 

Het is geen methode, maar een visie op geneeskunde en de mens.

In deze  visie kan het lichaam ziek worden door veel invloeden, waarvan verstoring van het natuurlijke evenwicht de samenvatting is.  Daardoor vermindert de weerstand en wordt de weg naar ziekte geopend. De geest kunnen we herkennen in onze persoonlijkheid. De geest (het zelf) is niet vatbaar voor ziekte, maar is wel bepalend voor de wijze waarop iemand met ziekte omgaat.  De geest bepaalt onze levensloop en ziekten kunnen daarop van grote invloed zijn.

De ziel ofwel psyche kan worden beschadigd (psychotrauma), vooral door de ervaringen in de  jeugd en mogelijk daarop aansluitende invloeden uit het volwassen leven. De invloed van de omgeving is van groot belang voor de psyche, een positieve invloed laat iemand bergen verzetten terwijl bij een negatieve invloed iemand de moed in de schoenen zakt. De psychische toestand is mede bepalend voor de afweer. Het in evenwicht brengen van en leren omgaan met de ervaringen uit het leven kan zeer helend werken op een ziekteverloop.

Natuurgeneeskunde is een vaak toegepaste methode. Het is in principe geschikt voor elke situatie waarin je uit balans bent geraakt. De benadering is wisselend per ziektegeval en kan fysiek, psychologisch, mentaal en energetisch zijn.

In praktijk Reis van het leven zal steeds worden gewerkt op basis van de eerder genoemde 5 natuurgerichte principes.

 

 

 

 Home > Informatie > Herstel van balans