dieren coaching collage.jpeg

Coaching met dieren

Het klinkt vreemd en wellicht ook weer niet. Want therapie met gebruik van dieren gebeurt eigenlijk in de dagelijkse praktijk al vaker dan je zou denken.

Dieren zijn al sinds mensenheugenis verbonden met mensen en ook voor therapeutische effecten worden dieren vaak ingezet. Denk aan mensen met aandoeningen als Autisme, ADHD en aanverwante aandoeningen, trauma, communicatie stoornissen, stress depressie, Burn-out, eenzaamheid, verdriet, mensen met een verstandelijke beperking etc.. Dieren hebben een rustgevend therapeutisch effect op mensen en toveren vaak zomaar een lach op een gezicht. Verlichting van diverse fysieke klachten Verbeterde sociale vaardigheden Communicatieve situatie kan verbeteren Gespannen spieren ont-spannen Op Kampeerboerderij de Straat-hof te Leimuiden zijn de dieren gewend aan contact met grote en kleine mensen en weten velen deze plek te vinden om weer tot rust te komen.

Op afspraak kunnen er door Petra begeleide sessies met dieren worden geboekt.

Onderstaand een variatie aan mogelijkheden:

Knuffelsessie met een 600 KG zware volwassen koe Lola

Schilderen en tekenen in de stal tussen de dieren

Met knuffelhaan Piet aan tafel in gesprek

Een  coaching wandeling met Sjaan de hond 

Een wandeling met de Alpaca's  Lodewijk & Josephine

Op pad met de ezeltjes Mathilde en Gertrude (Alf)

Onze pony  Annie laat zich graag borstelen berijden en begeleiden alle dieren zijn getraind om met veel verschillende situaties en mensen om te gaan. 

Op het gebied van Asino therapie(ezel therapie) biedt reis van het leven diverse mogelijkheden

Ezeltherapie is een manier om je helemaal te ontspannen, rustig te worden en één te zijn met jezelf. Voor alle mensen, met of zonder een beperking, geeft het een enorme rust. Door die rust krijg je ruimte om nieuwe dingen te leren en te ontdekken bij jezelf.

Onze ezels zijn hele fijne. lieve en vooral volgzame, knuffelige dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Daardoor kun je prima contact met de ezel krijgen. Mensen met een verstandelijke beperking / aandoening reageren wonderlijk goed op deze therapie. Er kan zelfs een vriendschap ontstaan tussen mens en dier. Er zijn verschillende vormen, zoals portage (verzorgen) en pansage(wiegen)

Pansage

We beginnen met de ‘pansage’, dat is het verzorgen van de ezel op een hele ontspannen manier. Lekker aaien, borstelen en kroelen in de ezelvacht. Op deze manier leren jij en de ezel elkaar goed kennen. Er wordt direct contact gemaakt met de ezel, wat  zorgt voor een ultieme ontspanning. Hier kan zelfs vriendschap ontstaan tussen mens en ezel.

Portage

Na de pansage kan gekozen worden voor de zogenaamde ‘portage’, ook wel het wiegen op de rug van de ezel en het in verschillende houdingen liggen op de rug van de ezel. Dit geeft een zo groot mogelijke ontspanning.

 

* Kinderen die druk zijn worden rustiger.

* Men krijgt meer zelfvertrouwen.

* Zorgt voor een beter gevoel van eigenwaarde.

* Gespannen spieren komen volledig tot ontspanning.

* Fysieke klachten kunnen afnemen.

* Ontspannen gaat beter.

* Verbetering van sociale vaardigheden.

 

Persoonlijke begeleiding

Uiteraard krijgen onze cliënten persoonlijke begeleiding tijdens de therapie.

 

 Home > Informatie > Coaching met dieren