Workshop en cursus thema’s                         

Het gehele jaar door worden er workshops en cursussen georganiseerd door Centrum Balans & Bewust-Zijn van Reis van het leven. Klik op www.reisvanhetleven.nl voor de actuele agenda. Er wordt meestal gewerkt met kleine groepen max 8 personen en prijzen zijn altijd inclusief koffie/thee/frisdrank met lekkers en (gebruik) materialen.

Elkaar ont–moeten en samen delen = vermenigvuldigen.  

Thema: Wil jij de beste versie van jezelf worden?  

cursus zelf ontwikkeling.jpg

 

Cursus Zelf-ontwikkeling

Wil de beste versie van je-Zelf worden?

Pak dan nu jouw kans om dit doel te bereiken !

 

Om een fijn leven vol echte liefde en goede relaties op te bouwen is het belangrijk dat we eerst van onszelf leren houden. Mensen die niet goed werkende relaties hebben gehad waren vaak op zoek naar iets buiten henzelf om een leegte op te vullen. Helaas zal dit nooit werken. Mensen die nog niet van zichzelf houden, trekken anderen aan die dit ook niet doen.

De beste remedie voor een fijn leven is om eerst een gezonde relatie met jezelf op te bouwen en te leren vertrouwen op je intuïtie . Dit zal je op alle vlakken van je leven verder gaan helpen.

Tijdens deze cursus Intuïtieve Zelf-ontwikkeling leer je op je eigen intuïtie te vertrouwen, hoe van jezelf te leren houden en jouw kwaliteiten en kracht te ontdekken en in te zetten om de beste versie van jezelf te worden.

Deze cursus bestaat uit 6 avonden welke om de week plaats zullen vinden.

Er zal worden gewerkt met kleine groepen tot max: 8 personen

Deelname: 20,-  p.p. per avond inclusief materialen, koffie/thee met lekkers

Waar? Boerderij de Straat-Hof bij Centrum Balans en Bewust-Zijn Reis van het leven in blokhut Polder-Hof aan de Willem van der Veldenweg 57 , 2451BB te Leimuiden , tel:0655858731

19.15 uur – 21.30 uur   Naar je innerlijke zelf luisteren hoe doe je dat?

19.15 uur – 21.30 uur   Zorg ik wel goed voor mij zelf ?

19.15 uur – 21.30 uur   Ontdekken hoe je kunt werken aan jezelf

19.15 uur – 21.30 uur   Verbeteren van relaties, vrienden, familie

19.15 uur – 21.30 uur   Leer van je zelf te genieten als persoon

19.15 uur – 21.30 uur   Creëren van momenten voor je zelf

 (Deze cursus is voor vrienden/familie groepen ook exclusief te boeken als 1 daagse workshop op een door jou te bepalen datum)

 

Aanmelden: graag per email naar: petra@reisvanhetleven.nl

Tip: kom samen met iemand waar je de band mee wilt versterken ????

Mantelzorgers en medereizigers opgelet: 

mantelzorger medereiziger foto def PK.jpg


Regelmatig organiseert Reis van het leven en workshops voor deze snel groeiende doelgroep , waar bijna iedereen wel mee te maken heeft of zal krijgen.
Tijdens onze eigen reis van het leven kun je ineens medereiziger/mantelzorger worden van je partner, ouders, kinderen, familie of misschien een alleenstaande bekende..
Stel je eens voor, ineens sta je er voor om als mantelzorger een rolt te gaan vervullen, terwijl je eigenlijk al een druk bezette agenda hebt..
Ineens krijg je er een grote taak bij waar je misschien zelfs helemaal niet op was voorbereid.. Je hele leven krijgt een andere wending en hoe pak je dit nu toch aan?
Zelf in balans blijven terwijl alles verandert blijkt vaak geen eenvoudige opgave en toch zal het je gaan helpen om zelf overeind te blijven terwijl je de verzorgende taak goed uit kunt voeren. Hoe pak je dit aan op een wijze waarbij je alles onder controle hebt en ook aan jezelf toe kunt komen? Tijdens deze workshop leer je hoe je door balans te brengen in jouw nu extra drukke leven taken en zorg voor je zelf zonder dat je de persoon die verzorging behoeft tekort doet
Vaak gaat bijna alle aandacht en zorg naar de persoon die verzorging behoeft, terwijl de verzorger juist nu in topvorm moet zijn en ook een stukje van die aandacht kan gebruiken.. 
Heb je interesse aan deze workshop deel te nemen of ken je iemand die wel wat ondersteuning kan gebruiken in de taak van mantelzorger/medereiziger neem dan contact op met Petra. 

 

 

Zelf-ontwikkeling thema: Signalen & betekenissen 

als het lichaam fluistert pk.jpeg

Signalen van je lichaam en omgeving , gedachten en dromen wat proberen ze je duidelijk te maken? Soms wordt je door je eigen lichaam letterlijk en figuurlijk op de rem gezet , bijvoorbeeld je breekt je been en moet rust houden net terwijl je het superdruk hebt of misschien al veel te lang jezelf voorbij gerend en wil jouw eigen lijf je afremmen ?Heb je iets op je lever of neem je veel op je schouders dan zouden dit wel eens signalen kunnen zijn die je lichaam uit straalt om jou te attenderen. Vaak weet je het wel maar negeer je deze tekens , misschien ook wel omdat je het niet bewust bent. Tijdens deze avond gaan we aan de hand van een aantal voorbeelden en verhalen op zoek naar de signalen die jij Zelf kunt leren herkennen en vertalen.

 Zelf-ontwikkeling thema: Geuren en Kleuren

 geuren en kleuren.jpg

Ontdek hoe je door geuren en kleuren geïnspireerd kunt raken om te ontdekken wat je hier allemaal mee kunt. Het spreekwoord: in geuren en kleuren vertellen heeft als betekenis dat alles heel gedetailleerd verteld kan worden waardoor je de beleving zelf in geuren of kleuren kunt ervaren. Sommige geuren of kleuren kunnen beelden / herinneringen bij ons oproepen. Met kleuren en geuren kun je ook een sfeer of stemming creëren en hiermee ook veranderen. Deze avond gaan we uitgebreid in op het effect van kleuren en geuren in en maak je ook kennis met de bijzondere werking van Aroma therapie.  

Zelf-ontwikkeling thema: Bijenwas tekenen 

 We gaan vandaag tekenen met bijenwas ook wel encaustic art genoemd. Het is een heel bijzondere manier van tekenen want door de gekleurde bijenwas blokjes op speciaal papier met een speciaal mini strijkboutje te verwarmen kunnen de kleuren heel mooi in elkaar overvloeien en ontstaan er heel mooie beelden die je met speciale technieken ook nog verder uit kunt gaan werken. We gaan deze avond ook een groepstekening maken. De tekeningen laten ook heel mooie afbeeldingen zien, zo ontstaat er soms ineens een beeld waar een diepere betekenis kan worden toegekend. 

 Zelf-ontwikkeling thema: Orakel en affirmatie

Deze les van de cursus Intuïtieve Zelf-Ontwikkeling gaat over het gebruik van affirmaties en orakels. Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.Orakels worden al eeuwenlang gebruikt als hulpmiddel om antwoord te krijgen op grote en kleine levensvragen. Tijdens deze avond gaan we ook zelf aan de slag met affirmaties en orakelkaarten. 

Zelf ontwikkeling thema: Psychometrie / Waarnemen

Vanavond maken we kennis met psychometrie /helderziende waarnemingen van foto’s of voorwerpen en ervaar ook zelf welke informatie aan jou wordt door gegeven .

Psychometrie of psychoscopie is het waarnemen van gevoelsinformatie aan de hand van een foto of een voorwerp. Deze informatie, soms gecombineerd met een advies, wordt vervolgens doorgegeven aan de cliënt. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk en in welke situaties kan men hier gebruik van maken? 

Psychometristen hebben allemaal hun eigen specialisaties. Verschillende typen van psychometrie zijn: 

Foto analyse: Hierbij gaat het om foto's van overledenen, levenden, en ook van dieren. 

Bloemen séance: Bloemen vallen onder de levende voorwerpen. Van belang is dat de bloemen aangeboden worden in een vaas. Zo kunnen de indrukken en emoties niet verward raken met de invloeden van de andere bloemen. Bij dit type psychometrie luistert dat erg nauw. 

Foto’s en voorwerpen: Op de meeste psychometrieavonden worden foto's en voorwerpen geanalyseerd. Hiertoe behoren ook alle wasbare artikelen zoals zakdoeken, handschoenen en kleding. De wasbaren voorwerpen zijn voor de psychometrist het lastigst. 

Helderziende waarnemingen: Onder deze benaming vallen diverse mogelijkheden die allemaal onder de psychometrie vallen. Bijvoorbeeld aura lezen, persoonlijke gevoels- en emotieherkenning en chakra lezen  

Cursus Zelf-ontwikkeling thema: Wensbord maken

 moodboard peet zaaien.jpg

We gaan tijdens deze les aan de slag met wensen, plannen en gedachten die jou op dit moment misschien wel bezig houden of je raakt geïnspireerd door de uitleg en verhalen. 

Er zijn vele mogelijkheden en alles vanuit de gedachten dat wanneer je iets heel graag wilt bereiken... Er zal ook aandacht worden besteed aan the Secret en hoe je deze methode misschien zelf kunt gebruiken om je moodboard nog krachtiger te maken. 

Wil je een verandering in je leven aanbrengen, een mooie reis maken, een angst overwinnen, een verlies verwerken, je leven opnieuw inrichten, meer tijd voor jezelf maken, je woning (opnieuw) stylen of je kledingstijl veranderen? Ben jij er ook zo aan toe om meer te gaan genieten van het leven en vooral de dingen te doen die jij leuk vindt? Op je moodboard, of wensbord, kan je door middel van plaatjes aangeven wat je nog wilt doen of beleven. Je bent niet alleen lekker creatief bezig, maar je kan heel duidelijk neerzetten wat jij wenst te ontvangen. En je neemt straks ook nog een mooi kunstwerk mee naar huis!

 Het bijzondere van een moodboard maken in een groep is dat je elkaars wens versterkt en kracht kunt geven. Maak gebruik van deze gezamenlijke energie en pluk jouw wensen! 

 

2 daagse thema workshop 

Thema: Herstellen na kanker is keihard werken !

you can cer vive.jpg

Wat gaan we doen ?

 Tijdens deze 2 daagse workshop gaan wij aan de slag met een groep gelijkgestemden die allen geconfronteerd zijn met deze ziekte die heel jouw leven op zijn /haar kop kan zetten.

Het programma is heel gevarieerd en er zullen veel tips , oefeningen en concrete praktijk situaties worden besproken.

Een combinatie van praten, delen en doen ,want we gaan ook creatief en fysiek aan de slag.

Het programma van deze 2 daagse workshop is zo opgebouwd dat er steeds pauze momenten zullen zijn ( omdat vermoeidheid een voor ons bekend verschijnsel is zullen wij daar rekening mee  houden.) De eerste dag is best intensief en hier zullen we een aantal onderwerpen waar je mee te maken krijgt de revue laten passeren. Ook het verwerken van het hele ziekteproces zal aan bod komen want die rit in de rollercoaster van ziekte en behandelingen , gevolgen etc.was zeer heftig ! Het avond programma bestaat vooral uit ontspannen ,lekker eten beetje rondwandelen op onze boerderij en chillen bij het kampvuur met muziek en wellicht een goed gesprek. De overnachting vind plaats in de pipo-wagens, er zijn ruim voldoende slaapplaatsen beschikbaar.

Op de 2e dag gaan we onze plannen voor de te nemen stappen in de toekomst vastleggen. We maken een collage moodboard, deze kun je mee naar huis nemen als herinnering en reminder aan jouw stappen om je gestelde toekomst doelen te bereiken. na de lunch maken we (bij goed weer)  een wandeling van een klein uurtje door de polder of we maken een ritje met de huifkar over ons terrein waar we onderweg nog e.e.a vertellen over deze mooie polder. Bij minder mooi weer gaan we een knuffelsessie met onze troetelkoe Lola doen. 

Er zal worden gewerkt met groepen van 6  personen. 

Aanmelden en aanvullende informatie kan telefonisch / per email of op de website

gevonden worden www.reisvanhetleven.nl

petra@reisvanhetleven.nl tel: 065585831 

 

 

 Home > Informatie > Trainingen / Workshops